tirsdag 20. juli 2010

Lapper, suppebrød, Nan Brød

Kjært barn har mange navn...Jeg har ihvertfall bakt noe som jeg bruker som erstatning til Nan Brød og også til supper. Her er oppskriften:



- 150g Cottage Cheese (1/2 boks)
- 75 - 90g revet ost
- 3 egg
- salt, pepper, pizzakrydder, oregano, basilikum mv.

Stivpisk eggehviter med litt salt for å få de skikkelig stive.

Mos CC, krydder og eggeplommer med stavmikser eller kjøkkenmaskin. (Ha i godt med krydder!)
Bland dette sammen med revet ost og vend det deretter forsiktig inn i de piskede eggehvitene med en slikkepott til en jevn røre, maks 1 minutt, ellers kan eggehvitene falle sammen.

Røren settes på en stekeplate med skje, krydre gjerne med litt pizzakrydder på toppen. NB! de flyter utover, så ikke sett for tett på platen.

En oppskrift holder til 8 - 10 lapper. Stekes midt i ovnen i ca 175 grader i 25 minutter eller mer, de blir mindre svampete hvis du steker de litt lenger.

Tips:
- Legg en skje med røre på platen, ha på skinkebiter, stekt bacon, pølse osv og ha på en skje røre oppå der igjen.

- Stek først lappene ca halve tiden, ha på pizzafyll og ost og stek videre (har ikke prøvd selv...)

- Varm lappene opp i micro sammen med ost og skinke, ostesmørbrød

- Kan brukes som lomper til pølser, med dressing osv


Min erfaring var å ikke doble porsjonen fordi de siste jeg hadde i ovnen falt mere sammen enn de første, med mindre du kan ha flere brett i ovnen samtidig.


Før steking
Ser lovende ut
Ferdig! (kunne gjerne vært stekt litt mer)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar